Мусковит - Бижута онлайн

Мусковит - Бижута онлайн

Добавен от

Заедно с биотита, лепидолита и флогопита, мусковита е флуоросъдържащ алумосиликат – една от най-разпространените разновидности на слюдата. Терминът „мусковит” е бил въведен в минералологичната практика през 1850 г. Произлязъл е от Московии (Мусковии) – така на Запад в миналото са наричали московските земи. Мусковитът не рядко се образува в резултат на изменение на минералите на алуминия. Геолозите отбелязват, че така наречените мусковитови листа са най-широко разпространения тип метаморфни породи. Най-често, мусковита се среща във вид на листовидни и люспести агрегати. Въпреки това се срещат и отделни, враснали в породата кристали на мусковита. Понякога те се срещат в двойки с кристалите на турмалина, топаза, берила. Не рядко, дребните кристали на мусковита се оказват съединени в друзи. Цветът на мусковита варира от бял и жълт до розовеещ и зеленикав. Мусковитът е трудно разтопяем, той се използва например, вместо стъкло в отверстията на пещи за разтопяване на метали. Месторождения на висококачествен мусковит съществуват на територията на Пакистан, Бразилия, САЩ (щатите Мей, Масачузец и др.) и Финландия. В Русия мусковит се добива в Урал, Иркутска област и Карелия.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Мусковитът оказва благотворно въздействие върху работата на ендокринната система. Известно е, че заедно с лепидолита, мусковита влиза в състава на много сортове глина. Глинолечението е модно направление в съвременната нетрадиционна медицина.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че амулет от мусковит защитава воя притежател от външни негативни въздействия и помага да се подобрят връзките с астралните сфери.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

Точно влияние не е установено. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Препоръчва се за хората родени под знака Везни.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Антонит – синоним на мусковита Бяла слюда – синоним на мусковита Калиева слюда – синоним на мусковита Левкофилит – име на мусковита, сочещо светлата окраска на минерала Московска звезда – срастнали се кристали на бразилския мусковит, образуващи петконечна структура Серицит – тънколюспест мусковит

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |