Варисцит - Бижута онлайн

Варисцит - Бижута онлайн

Добавен от

Със своя цвят, полупрозрачния варисцит най-често напомня на зелено-лазурната шир на топлите тропически води. Срещат се ябълково-зелени, жълти и гълъбовати варисцити. Тези оттенъци са обусловени от примеси на съединения на желязото и хлора. Варисцитът е воден фосфат на алуминия. Своето название минерала е получил от един от районите на Саксония – Варисция. „Откриването” на варисцита се е състояло през 1837 г. Ярко оцветените образци на варисцита, неспециалиста може да обърка с хризокол и хризопраз с аналогичен цвят, а също така и с тюркоаза. Варисцитът е дребен камък. В ювелирното дело той понякога се използва в качеството на заместител на тюркоаза. В днешно време, американските месторождения на варисцита са напълно изчерпани. За сега, действащ източник на варисцит има на територията на Австралия. Също така, варисцити са намерени в Германия и Бразилия. Варисцитът се използва обикновено за изработване на различни висулки и медальони. От късчета варисцит се изработват и гердани, а пръстен с варисцит се среща много рядко.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Зеленият цвят на варисцита оказва благотворно влияние на работата на централния и периферния дял на нервната система. Разглеждането на варисцити помага да се справим с различни нервни разстройства: неврози, страхове, безпричинно безпокойство, високо ниво на тревожност. Съвременните литотерапевти утвърждават, че варисцита помага на процеса на репарация на ДНК и увеличава потенцията.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Познавачите на мистичните свойства на камъните считат, че зеления цвят на камъка способства възникването на чувство на умиротворение. Варисцитът помага да се сдобием с баланс между тялото и духа и поддържа емоционалната стабилност. Счита се, че изделия с варисцит носят на своите притежатели богатство и процъфтяване. По време на медитация, те помагат да си спомним за минали инкарнации.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ГЪРЛОВА, контролираща органите на дишане и слуховия апарат, а също така и на кожата; активността на тази чакра способства самоутвърждаването в обществения и професионален живот, носи чувство на удовлетворение. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние върху сърдечно – съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепват волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено. ДРУГИ НАИМЕНОВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ Аматрикс – зелен варисцит, срастнал се с кварц; през 1894 г., такъв минерал е бил намерен в щата Юта (САЩ) Боливарит – устарял синоним на варисцита Калифорнийски тюркоаз – зеленикав варисцит, който е бил добиван в САШ на територията на щатите Невада и Юта Люцинит – синоним на варисцита (от лат. lux – светлина) Сферит – синоним на варисцита Хлороталит – синоним на варисцита, намекващ на неговия зелен цвят (гр. choir – зелен) и щата Юта

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |