Хесонит

Обикновено е прието да се смята, че скъпоценните камъни – гранати – имат вишнево-червен цвят. Гранатите с такъв оттенък в стари времена са били наричани карбункули (лат. carbon – ъгъл), намеквайки на тяхното сходство с пробляскващи ъгълчета. Заедно с това, гранатите могат да бъдат не само червени. Срещат се безцветни и почти черни гранати. Хесонит – разновидност на граната с медно-жълта или оранжева окраска. Отдалеч оранжевия цвят на хесонита може да бъде възприет за червен. При изкуствено осветление, окраската на някои гравирани камъни се струва по-ярка, отколкото при дневна. Пурпурно-червените или виолетови гранати също нерядко се приемат за хесонити. Със своят цвят хесонита напомня на минерала хиацинт – червено-кафявата разновидност на циркона. Затова хесонитите понякога са наричани източни, цейлонски хиацинти, лъжливи хиацинти или хиацинтоиди (гръцки eidos – подобен). Хесонитът не е толкова здрав, както минерала хиацинт. Поради тази си особеност, хесонита е получил и своето название (гръцки  hesson – слаб, низш, по-малък). Освен това, хесонита е с по-ниско качество и ценност, отколкото другите гранати. Заради характерната си жълта окраска, хесонитите са наричани канелни или циннамонови камъни. Хесонити се добиват в Южен Урал, Италия, Индия и Германия. На международните пазари тези камъни са доставяни и от Мексико и Шри Ланка.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Както и другите гранати, жълтите хесонити влияят положително на храносмилателната система, оптимизирайки нейната работа. Гердан от жълти гранати действа благотворно върху дишането, способно е да се бори с възпаление на гърлото. Хесонитите са полезни при заболявания на кожата, храносмилането, при запек и алергия.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook