Сълзите на апахите

Красиви тъмни камъни с белезникави включения, които на територията на САЩ са получили образното име „сълзите на апахите” са разновидност на вулканичното стъкло – обсидиан. От минералологична гледна точка, те представляват разтопена смес на полевия шпат, роговата бленда, биотита и кварца. „Сълзите на апахите” се срещат на територията на Аризона и накои други щати. Легендата разказва, че индианците от племето апахи, не веднъж са нападали селищата на американските колонисти. Веднъж, отряд състоящ се от военни и доброволци, нападнал на разсъмване лагера на апахите и заварил индианците неподготвени. Още с първите пушечни изстрели са били убити около 50 индианци. Останалите 25 се скрили на върха на величествена канара. Когато стрелите на индианците свършили, те се хвърлили долу върху камъните, защото не желаели да приемат смърт от куршуми на бледоликите врагове. Жените и сестрите на загиналите воини са изплакали очите си от мъка по своите мъже и братя. Сълзите на индианските жени са се превърнали в красиви камъни, които сега понякога могат да бъдат намерени в каменистата пустош.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че „сълзите на апахите” притежават същите целебни свойства, както и обикновените обсидианти. Това са добри „очистители”, които са способни да разпръснат „енергетичните задръствания” и „емоционалните блокировки”. Счита се, че амулети, гердани и висулки от „сълзи на апахи”, влияят благотворно на стомаха и червата, стимулират работата на отделителната система, стабилизират кръвното налягане и укрепват имунитета.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В съвременната митология, „сълзите на апахите” са амулети, които подаряват на близки и приятели с пожелания за късмет. Счита се, че тези камъни не само носят благо, но и стимулират лидерството, добавят смелост в живота. Жителите на Северо Американския континент вярват, че човек, притежаващ амулет, направен от „сълзите на апахите”, никога повече в живота си няма да плаче от обида и мъка.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

КРЪСТОВА, снабдяваща с енергия правото черво и опорно-двигателния апарат; способства волята за живот, физическата енергия, потенцията; предизвиква чувство на увереност и устойчивост. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Подходящ е за хора, родени под знака Козирог.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook