Смитсонит

Смитсонитът е безводен карбонат на цинка. Названието на минерала ни напомня за историята на създаването на Смитсъновия институт, който се намира във Вашингтон. Тя води началото си от 1829 г., когато в Генуа умира английския химик и автор на много книги по минералология Джейм Смитсън. Той е бил почетен член на Лондонското Кралско общество на естествоизпитателите и никога не е посещавал Съединените щати. Въпреки това, в своето завещание Смитсън е помолил да се предаде цялото му, немалко състояние именно на тази страна за организирането на научен институт, целта на който е била разпространението на знания. Единственото условие – неговият единствен племеник Хенри Джеймс Хангерфорд не трябва да остави наследник. На провидението е било угодно точно така да се случи и през 1836 г., Конгреса на САЩ е приел официално наследството на британския учен. След още 10 години е бил подписан акт за създаване на Смитсъновия институт. В днешно време, това учреждение включва в себе си осем музея и художествени галерии, а също така и няколко изследователски института. Минералът смитсонит е наречен в чест на Д. Смитсън. Неговите кристали се срещат на територията на Гърция, Италия (о. Сардиния), Испания, Мексико, Намибия и САЩ (щата Аризона, Колорадо, Ню Мексико, Юта).

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Познавачите на лечебните свойства на минералите считат, че ровеещите кристали на смитсонита благотворно действат на сърцето и гърлото. Те подобряват работата на лимфната система и с това оказват и стимулиращо влияние на имунитета. Говорят, че смитсонита способства за по-бързото зарастване на раните.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Смитсонитът помага да се впускаме в нови знания, да претендираме за лидерство и да бъдем по-проницателни. Този камък позволява на своя притежател да усети любовта на обкръжаващия свят и да се започне духовен ръст. На страхливите хора смитсонита дава увереност, помага да се избавим от страха за запознаване с неизвестни хора.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ЧЕЛНА, оказваща влияние върху органите на главата; тази чакра също е свързана с меридианите на пикочния мехур и червата, тя помага да се реализират идеи, стимулира активността във физическия свят. ГЪРЛОВАТА, контролираща дихателните органи и слуховия апарат, а също и на кожата; активността на тази чакра способства самоутвърждаването в обществения и професионален живот, носи чувство на удовлетворение. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено. ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ Цинков шпат – синоним на смитсонита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook