Рубелит

Рубелита е разновидност на турмалина. Уместно е да се напомни, че сред турмалините се различават няколко минерала със свои названия. За най-ценен и с богати оттенъци се смята елбаита, наречен така на името на остров Елба, където са добивали тази разновидност на турмалина. Рубелитът представлява розова, малинова разновидност на елбаита (лат. rubella – червеникав). Розовият цвят, както и на много други минерали му се предава от примес на мангана. На територията на Русия рубелити са били намерени в Среден Урал и Източното Задбайкалие. Месторождения на рубелити са известни в Калифорния, Цейлон и Мадагаскар. Най-големи кристали рубелит са били намерени в Бразилия. Дължината им достигала до 130 см. Стойността на такива кристали достига до няколко милиона долара. Всички разновидности на турмалините се препоръчва да се носят като медальон на златен синджир или пръстен на показалеца на дясната ръка или средния пръст на лявата ръка. Препоръчва се да се влагат в злато или сребро.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Както и другите розови камъни (кунцит, розов кварц, скаполит), рубелита благотворно действа на сърцето, напълвайки го с любов, мъжество и вяра.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Познавачите на магическите свойства на камъните вярват, че турмалините обладават проективната енергия Ян. Тези камъни благотворно влияят на тялото и разума на човек, помага при борбата с тревогите и страховете. Смята се, че в зависимост от своя цвят турмалините могат да оказват влияние на различни органи и въздействат на разните чакри. Например, литотерапевтите вярват, че ако зеления турмалин се положи на сърдечната чакра заедно с рубелит, то такова съчетание ще освежи сърцето и ще му подари нови сили.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook