Родолит

В превод от гръцки – „розов камък”. Този минерал е гъсто-розова разновидност на пиропа. Pyros на древно гръцки – „огън”. Не случайно, пиропите се отнасят към голямата група на гранатите (по-рано са ги наричали капски рубини). Гравираните родолити и пиропи, любителя може лесно да сбърка с благородния шпинел, например. Външно тези камъни си приличат. Понякога се срещат пиропи, имащи при дневна светлина зелен, люляков или гълъбов цвят, а при изкуствено осветление – лилав, малинов, виолетов. Големи родолити се намират изключително рядко и се ценят много високо. Обикновено цвета на ювелирните камъни се определя на око, въз основа на тяхното сравняване с еталонни спектрални оттенъци. При това, родолитите се оказват с такива окраски, приличащи на разновидности на граната, като пироп или алмандин. Съгласно някои поверия, гравираните родолити придават на притежателя си жизнена енергия и възбуждат в него страстност. Родолити се препоръчва да се носят от хора властни, намиращи се постоянно в активно състояние.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че родолитите могат да оказват благотворно влияние върху кръвообращението. Както и гранатите, те също положително влияят върху храносмилателната, имунната и дихателната системи на човека.

АСТРОЛОГИЯ

Както и гранатите, родонитите са камъни на ануари и на планетата Марс.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook