Петерсит

Петерсит – рядка и красива разновидност на „тигровото око” с копринено преливащи цветове, които предават на камъка включения  - паралелни влакна на минерала крокидолит. До последно време, единствен източник на петерсити е била шахта в Намибия, където са били намерени от Сид Петрес (от тук е и името на минерала). Тъй като Намибия е ввела ембарго на експорт на „тигрово око”, стойността на петерситите е била много висока и да се доставят е било много трудно. И все пак, от 1997 г. на международния пазар за скъпоценни камъни са започнали да се доставят не по-малко забележителните гълъбовати и златисти петерсити от Китай, получили името „ястребови” или „соколови” очи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Запознатите с тънките свойства на камъните смятат, че петерситите са способни да оказват влияние на ендокринните жлези, а също така да просветляват съзнанието по време на медиативни сеанси. Петерситите помагат нат на хората да се справят с емоционалните бури, направлявайки енергията на страстите в мирно русло. Такова въздействие на камъка може да бъде особено силно, ако се приложи на чакрата на гърлото. Заради тази си особеност, петерсита е получил названието „усмирител на тревогите”.

Бижута от [ Eстествени камъни ]

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
VIBER
0879 227 337

Facebook