Петерист

Петерсит – рядка и красива разновидност на „тигровото око” с копринено преливащи цветове, които предават на камъка включения  - паралелни влакна на минерала крокидолит. До последно време, единствен източник на петерсити е била шахта в Намибия, където са били намерени от Сид Петрес (от тук е и името на минерала). Тъй като Намибия е ввела ембарго на експорт на „тигрово око”, стойността на петерситите е била много висока и да се доставят е било много трудно. И все пак, от 1997 г. на международния пазар за скъпоценни камъни са започнали да се доставят не по-малко забележителните гълъбовати и златисти петерсити от Китай, получили името „ястребови” или „соколови” очи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Запознатите с тънките свойства на камъните смятат, че петерситите са способни да оказват влияние на ендокринните жлези, а също така да просветляват съзнанието по време на медиативни сеанси. Петерситите помагат нат на хората да се справят с емоционалните бури, направлявайки енергията на страстите в мирно русло. Такова въздействие на камъка може да бъде особено силно, ако се приложи на чакрата на гърлото. Заради тази си особеност, петерсита е получил названието „усмирител на тревогите”.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook