Перидот

В английската и немската минералогична литература, перидот наричат ювелирен оливин – силикат на магния и желязото. В днешно време перидота се счита за разновидност на хризолита, въпреки че по-рано, под хризолити са подразбирали по-широк клас прозрачни камъни, украсени в златисто-жълтеникави тонове. Рядко се срещат тъмно-жълти, златисто-зелени или зеленикави краткостъблени кристали на перидота, които и се използват в ювелирното дело. Думата „перидот” има френски произход, но точната му етимология е неясна. Перидотите са познати на хората от древни времена. Едно от най-важните му месторождения  на остров Зебергет в Червено море е било известно на хората още преди три и половина хиляди години. Перидоти се добиват също в Австралия, Бразилия, САЩ. В южната част на Африка перидоти често се срещат заедно с елмази. Най-редките варианти на перидота е лесно да се сбъркат с хризоберил или изумруд. Характерна индивидуална черта на перидота – двойно лъчепречупване, забелязващо се с невъоръжено око. Специалистите препоръчват перидоти да се инкрустират в злато. Такива украшения укрепват духовните сили и развиват интуицията.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че украшения с перидот е полезно да се носят за нормализиране на сърдечната дейност и на кръвното налягане. Те благотворно действат на организма на човек при простудни заболявания, очни болести и болести на гръбначния стълб.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook