Нептунит

Нептунитът е рядък минерал, намерен през ХХ в. в района на река Сан Бенито (щат Калифорния, САЩ). Заедно със срещащия се в този район бенитоит, нептунита често е мечта на начинаещите колекционери. Името на минерала може първоначално да предизвика недоумение. Работата е там, че в окраската на нептунита няма оттенъци, които биха могли по някакъв начин на морска вода или на самия бог на моретата Нептун. Минералът обикновено има червеникави и жълтеникави оттенъци. Обяснението на тази етимологична загадка се състои в следното: често, в съседство с нептунита се среща друг, не много известен минерал – егирин. В скандинавската митология, Егир е бил морски великан, повелител на моретата. Именно затова, неговия „минералогичен съсед” геолозите са решили да нарекат нептунит. Този минерал, не рядко се среща във вид на отделни призматични кристали, които се поддават на гравиране. Често, нептунита се среща като четки и зърнисти маси на повърхноста на друга порода. Освен в Калифорния, образци на нептунит са намерени на територията на Русия (Колски полуостров).

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Нептунитът е рядък минерал, затова няма кой знае колко сведения за неговите лечебни свойства. Има показания, че той помага при зъбобол, благотворно влияе на състоянието на мускулите и костите.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Има сведения, че нептунита увеличава скоростта на мисленето и реакциите в стресови ситуации. Този минерал помага в работата на хората, в сферата на държавна служба и често сблъскващи се в своята работа с необходимостта да въплъщават в живота директиви, указания и съдебни решения. Нептунитът помага да се вземе безпристрастно решение и да не се ръководим от емоциите при този процес. Нептунит в дома е талисман, носещ стабилност във всички прояви на живота.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

КРЪСТОВА, снабдяваща с енергия правото черво и опорно-двигателния апарат; способства волята за живот, физическата енергия, потенцията; предизвиква чувство на увереност и устойчивост. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Подходящ е за хората, родени под знаците Водолей и Риби.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook