Малахит

Характерният зелен цвят на малахита се придава от съединения на медта. Възможно е неговото име да намеква за лекотата с която се обработва. На древногръцки език malakos означава „мек”. Оттенъците на окраската на малахита варират от тюркоазено, изумрудено-зелен и гълъбово-зелен до черно-зелен.бижута малахит, малахит находища, малахит зодии, малахит астрология, малахит лечебни свойства, малахит свойства, малахит значение, малахит камък, гердани малахит, гривни малахит, висулки малахит, обици малахит, пръстени малахит, бижутерия малахит В природата, малахита най-често се среща във вид на бъбрекоподобни маси, които имат концентрично строение. Именно поради това на спилите и срезовете на малахита са видни характерните концентрични украски. Благодарение на тази особеност на малахита, в древността е бил наричан „паунов камък”. След откриването през 1635 година в Урал на знаменитите малахитови рудници, този минерал справедливо  е започнал да бъде считан за „руски камък”. В днешно време, уралските залежи на малахит са практически изчерпани. Месторождения на малахит има в Казахстан, Германия, Румъния, Китай, Австралия. Малахит се добива във Франция, близо до Лион. Много малахит постъпва на международния пазар от Африка (Заир, Намибия).

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Още в Древен Египет от малахит са правели амулети и различни украшения. През ХVІІІ в. от руския уралски малахит са правели малки декоративни предмети, а от началото на ХІХ в. са започнали да правят големи кутии и вази. С дребни пластинки от малахит в техниката „руска мозайка” са облицовани Малахитовата и Георгиевската зали в Зимния дворец в Санкт Петербург. След изтощаването на главните малахитови залежи, той все повече се използва предимно като инкрустации в не големи ювелирни изделия. Особено добре изглежда малахит инкрустиран в бял метал, например в сребро.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

бижута малахит, малахит находища, малахит зодии, малахит астрология, малахит лечебни свойства, малахит свойства, малахит значение, малахит камък, гердани малахит, гривни малахит, висулки малахит, обици малахит, пръстени малахит, бижутерия малахитС малахита са свързани множество легенди, някои от които утвърждават, че той може да направи човек невидим, а пиещия от малахитова чаша разбира езика на животните. В Индия се смята, че малахит, положен върху чакрата „трето око”, помага да пречистим съзнанието си от обиди и тревоги. В Русия се е смятало, че малахита е символ на изпълнение на желанията.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

За много народи, малахита е бил „камък на здравето”, пазител от различни напасти. Камъни със светли оттенъци са добри за лечение  на сърцето и белите дробове. Текстове в индийската „Аюрведа” съветват да се полага малахит на сърдечната чакра и на „заблокираните” части на тялото за това, че да се „разтопят енергетичните задръствания” и да се открият каналите за преминаване на потоците от биоенергия. За най-полезни са се смятали малахитите със светли оттенъци. Положени върху областта на слънчевия сплит, малахита отнема емоционалното напрежение, създава баланс между енергиите на сърдечната и пъпната чакра. Обладавайки „инска” същност, малахита е способен да поглъща негативната енергия и да създава в организма на човека бижута малахит, малахит находища, малахит зодии, малахит астрология, малахит лечебни свойства, малахит свойства, малахит значение, малахит камък, гердани малахит, гривни малахит, висулки малахит, обици малахит, пръстени малахит, бижутерия малахитфизическа и емоционална хармония. В съвременната литотерапия малахита се използва при сърдечни заболявания, болести на задстомашната жлеза и далака. Той активизира регенерацията, положително влияе на хипофизата и епифизата. По мнението на някои американски целители, малахита е добро противорадиационно средство. Специалисти по литотерапия препоръчват използването му при болести на задстомашната жлеза и далака. Украшения от малахит способстват регенерацията на тъканите и влияят благотворно на нервната система.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с малахит се препоръчва да се носят от хора, родени под знака на Телеца. Малахитът е добър и за зодиите Везни и Лъв. Не се препоръчва да се носят от Скорпиони, Деви и Рак. За планета на камъка се счита Венера.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook