Лабрадор

През ХVІІІ в., на полуостров Лабрадор в Северна Америка е била намерена необикновена разновидност на непрозрачния тъмно-син полеви шпат. Неговата шлифована повърхност преливала с гълъбови, сини, зелени и златисти „огньове”. Този оптически ефект е свързан с еднотипно ориентираните кристалчета, които могат на един квадратен сантиметър да са разположени по няколко хиляди. Минералът е бил наречен лабрадор. Най-ценни лабрадори, преливащи във всички цветове на спектъра намират във Финландия. Такива камъни се наричат спектролити. Понякога тъмните преливащи лабрадори биват наричани черни лунни камъни. По-малко ярки лабрадори намират в Германия, Гренландия, Индия, Тибет, Украйна. В Австралия се срещат прозрачни лабрадори, които  могат да се поддават на гравиране. Понякога се срещат лабрадори с големи петна с пробляскващи тъмно-сини цветове. Такива камъни се наричат „очите на бика”.Планински породи, състоящи се предимно от лабрадор се наричат лабрадорит. Тя нерядко се използва като декоративно-облицовъчен материал. Любопитно е, че той се е използвал като декоративен камък още при строителството на Киевска Русия. С Съветска Русия, украинските лабрадори са се използвали при облицовката на Мавзолея на Ленин и станциите на московското метро.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Вещите за мистическите свойства на камъните считат, че лабрадорите усилват у притежателя си склонност към видения и откровения. Затова, да носят украшения с лабрадор се съветва да носят само зрели хора, способни да не извършват непредсказуеми и ексцентрични постъпки. Смята се, че в новолуние камъка става по-студен и сияе по-ярко, придобивайки магическа сила. В Британия астролозите го смятат за символ на чистотата и целомъдрието. Съществува поверие, че лабрадора предпазва дома от неканени гости и развива издръжливостта на притежателя си.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Някои литотерапевти смятат, че лабрадорите обладават възприимчивата енергия Ин и могат да бъдат полезни при лечение на безплодие, болести на ставите и простатата жлеза.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook