Кунцит

През 1902 г., американският гемолог Дж. А. Кунц е описал скъпоценната разновидност на сподумена, която по-късно, в негова чест е наречена кунцит. От химична гледна точка, този минерал представлява прозрачен литиево-алуминиев силикат. Именно поради тази причина кунцита се нарича още и литиев аметист. Той лесно може да бъде сбъркан с други минерали, окрасени в розово-люлякови тонове, например с аметиста, берила или топаза. Срещат се кафеникави или зеленикави кунцити. Заради характерния цвят, кунцита е наречен калифорнийски ирис или сподумен-аметист. Неговата окраска е предизвикана от примеса на манган. От продължително стоене на слънчева светлина минерала бледнее. Кунцитът често образува големи кристали, обаче е трудно да бъдат гравирани заради високата му плътност.Месторождения на кунцити са открити в Калифорния, Мадагаскар, Бразилия и Афганистан.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Смята се, че кунцита е способен да снеме нервно напрежение. Той може да помогне в борбата със стреса, способства умиротворението, емоционалното равновесие и душевния покой. Има мнение, че кунцита добре работи със сърдечната чакра ако камък се положи върху тази област по време на лечебните сеанси със скъпоценни минерали.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook