Корал

Коралите са органогенни минерали. Те представляват скелети от колонии на някои морски организми – полипи. Скелетите на кораловите полипи се състои от калцит и аргонит. Съществуват много различни видове полипи, образуващи кораловите постройки. Белите мадрепорови корали се използват рядко в ювелирното дело. Тяхното старинно търговско название е „бианко” (итал. blanco – бял). Ценни са две разновидности на коралите – червен (най-разпространения) и черния корал с високо съдържание на органически вещества – акабар. Още древните индуси са различавали няколко разновидности на коралите. Червеният корал са наричали „огнен”; нежно-розовият корал е бил известен като „ангелска кожа”. Заедно с черният корал се е ценил изключително редкия гълъбов корал „акори”. Коралите са били добре известни на древните гърци и римляни. Думата „корал” съществува в езиците на тези народи. Благодарение на звуковата близост на думите „корал” и „крал”  (король – рус.), в стари времена в Русия, обработения червен корал е бил наричан „корольок”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Украшения от червени корали са били известни още на древните шумери, египтяни и гърци. Червените корали отдавна са били използвани за направата на различни украшения: гривни, пръстени, колиета, халки и печати. МАГИЧЕСКИ СВОЙСТВАС коралите са свързани много легенди и поверия. В много страни, в това число и у древните гърци, розовите корали са били символ на безсмъртие и щастие. Смята се, че коралите благотворно въздействат върху психиката на човек, способстват развитието на логиката и интуицията. В средновековна Европа, корала е бил символ на скромност. Съгласно гръцките и римските легенди корали са намирани в мозъците на драконите (големи змии). Възможно е и поради това в Русия корала се е считал за вещарски камък драконит (от гръцки drakonites).

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите утвърждават, че коралите обладават възприимчивата енергия Ин. Те активизират обмяната на веществата, благотворно влияят на кръвообръщението и на сърдечно-съдовата система, подобряват паметта. Съществува поверие, че коралите лекуват абцеси и язви, в това число и вътрешни. Смятало се е, че корал върху показалеца на дясната ръка пречиства кръвта, а коралов гердан на шията предпазва от ангина, скарлатина и да избави от нервен тик. Съгласно „Аюрведа”, червения корал включва в себе си елементите вода, земя и огън. Неговото действие се разпространява върху енергията, управляваща обмяната на веществата, температурата на тялото, състоянието на кожата и храносмилането. Коралът неутрализира негативните състояния гняв и завист. Той е полезен при заболявания на щитовидната жлеза, помага при астма и притежава противозачатъчни свойства. В Япония, прах от бели кристали се използва за ускоряване на зарастването на счупени кости, в зъбното протезиране. В Португалия, кораловите гривни се смятат за вярно средство срещу главоболие, в Англия – от заболяване на гърлото. В руската литотерапия коралите също така се използват за лечение на заболявания на гърлото и сърдечно-съдовата система, те помагат при депресии и психични неврози.

АСТРОЛОГИЯ

Коралите понякога са наричани скъпоценните камъни на морето. Не е удивително, че зодиакален знак на коралите се счита знака Риби, а съответстваща планета Нептун.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook