Доломит

Доломитът е природен карбонат на калция и магния. Този минерал е наречен в чест на френския минералолог и химик Д. Доломие (1750-1801), който през 1791 г. е открил новия минерал при пътешествието си по Алпите. Доломитът образува ромбоедрически кристали с бял, сивкав или мътно-жълт цвят. Любопитно е, че техните резки, често биват изкривени. Планинската порода, която 95% се състои от минерала доломит, също се нарича доломит. Той напомня на варовик. Нещо повече, съществува преходен ред между доломита и варовика и може да бъдат различени в резултат на химически анализ. В природата доломита се среща също толкова често, колкото и варовика. Геолозите спорят за произхода на доломита и за това съществуват няколко версии. Планинската порода на на доломита се използва в строителството – от него правят огнеупорни тухли и торове. Най-известни месторождения на доломит има на територията на САЩ, Канада, Швейцария, Испания, Мексико.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Лекарите утвърждават, че доломита е източник на ионизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните. Както е известно, ролята на калция в жизеността на клетките и тъканите на животните е трудно да се недооцени. В частност, калция влиза в състава на костната тъкан, увеличавайки нейната устойчивост. Ионизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс. В резултат се снижава риска от различни заболявания на сърдечно-съдовата система. Благодарение на ионизирания калция, доломита предпазва от остеопороза, нормализира кръвното налягане и снижава нивото на кръвната захар. Има данни, че доломита намалява възможността на образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнените сили на човека и неговата устойчивост към стреса.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че доломита увеличава щедростта на своя притежател, неговата способност за оригинално мислене. Доломитът ще помогне да се избавим от тъгата и да се смекчи горчивината, ще ни избави от самотата.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

Точно влияние не е установено. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Мирикалцит – синоним на доломита Ридолфит – синоним на доломита Тараспит – синоним на доломита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook