Вулфенит

Вулфенитът е молибдет на оловото. С други думи, това е оловна руда, която обикновено се образува в зоната на окисление в месторожденията на този тежък метал. Наречен е в чест на австрийския минералолог Франс Хавиер фон Вулфен (1728-1805), който е описал неговото месторождение на територията на Австрия. Въпреки скромните си размери, прозрачните или полу-прозрачни кристали на вулфенита се ползват с популярност сред колекционерите на минерали. Такива кристали са по своему красиви. Те са оцветени в оранжеви, зеленикави или кафяви цветове. Срещат се дори гълъбовати вулфенити. Плоскостите на кристалите на вулфенита добре отразяват светлината. В резултат на това, възниква „игра” и блясъци, напомнящи малко на блясъците на гравираните елмази. Въпреки ниската твърдост, големите кристали на вулфенита се поддават на гравиране. Такива образци се срещат на територията на Мексико (Чихуа-хуа), САЩ (Аризона, Пенсилвания, Юта, Колорадо), Словакия, Намибия и Заир.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Познавачите на лечебните свойства на камъните считат, че кристали вулфенит влияят положително върху стомаха, черния дроб, храносмилането и подобряват апетита. Литотерапевтите приписват на вулфенита способност да помага при лечението на гинекологични заболявания и оказва общо укрепващо въздействие върху репродуктивните органи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че вулфенита може да всели в човека чувство на увереност, дава възможност да се почувстваме господари на ситуацията, способен е да предаде емоционален подем. Вулфенитът позволява по-пълно да се възприема красотата на природата и развива творческите способности. Вярва се също, че вулфенита поддържа невидими връзки между хората, които са се договорили да се срещнат в бъдеще.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ЧАКРА НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ, която влияе върху черния дроб, далака и останалите органи на храносмилателната система; тази чакра е свързана с волята, управлението на емоциите и въображението. ЧЕЛНА, оказваща влияние върху органите на главата; тази чакра също е свързана с меридианите на пикочния мехур и червата, тя помага да се реализират идеите, стимулира активността във физическия свят. Енергията не е изучена.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответстие не е установено

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Каринтит – синоним на вулфенита.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook