Волфрамит

Тежкият минерал волфрамит се явява основен източник за получаване на волфрам – метала, чийто спирали горат във всяка електрическа крушка. За пръв път, волфрамита е бил описан през 1766 г. от химика и геолог Леман Йохан Готлиб (1719-1767), който през 1761 г. е дошъл в Петербург и е възглавил химическата лаборатория на Петербургската Академия на Науките. Волфрамитът образува кристали с различна форма – от таблични до игълни. Волфрамитът често се среща във вид на пластинкови маси. Примеси на цинка, магния, талия, ниобия и други рядкоземни елементи придават на волфрамита различни оттенъци. Те варират от червеникаво-кафяви до почти черни. Най често се срещат тъмни и почти черни волфрамити. Главните местонаходища на волфрамит има в САЩ, Англия, Испания, Португалия, Германия, Боливия, Малайски полуостров, Бирма, Русия. 

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА За целебните свойства на волфрамита не се знае много. Има мнение, че този минерал може да способства повишаването на неспецифичната устойчивост на организма на човек към различни заболявания. Терапевтите свързват такава устойчивост с активизирането на работата на имунната система.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА Запознатите с магичните свойства на камъните и минералите, приписват на волфрамита способността да помага на човек в търсенето на собствената му индивидуалност. По тяхно мнение, волфрамита някак си привлича към своя притежател събития, срещи и обстоятелства, които могат да се окажат полезни за проявяването и разкриването на свойствата на личността му. 

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ Точно съответствие не е установено.   

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ   Точно съответствие не е установено. Обладава възприимчивата енергия Ин.     

ДРУГИ НАИМЕНОВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ   Гюбнерит – разновидност на волфрамита с червеникав цвят и плътност 7,2 грама на кубичен см.Ферберит – разновидност на волфрамита с черен цвят и плътност 7,6 гр. на кубичен см.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook