Вивианит

В началото на ХІХ в., английският минералолог Дж. Вивиан е открил и описал нов минерал, който през 1817 г., в негова чест е наречен вивианит. Призматичните кристали на вивианита притежават ярък блясък, но те са съвсем малки по размери, големи екземпляри се срещат изключително рядко. Вивианита интензивна синя или гълъбово – зелена окраска, но са известни и безцветни образци. Кристалите на вивианита притежават любопитното свойство да потъмняват в резултат на дълго облъчване със слънчеви лъчи. Процесът е обусловен от окисляване на влизащото в състава на минерала желязо. Светлината ускорява този процес. Кристалите, които са били подложени на дълго въздействие на светлина, могат да станат почти черни и непрозрачни. Отчитайки тази особеност, колекционерите на минерали, държат образците вивианит на тъмно.  В такива условия, цвета на кристалите си остава непроменен в течение на много години. Вивианити се срещат на територията на САЩ (Колорадо), Англия, Русия и Украйна.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

За разлика от много камъни със зелен цвят, вивианита въздейства най-вече не на зрителните органи, а на сърцето. Литотерапевтите съветват да се използват вивианити за профилактични цели като минерал, способен да предпази човек от различни заболявания. Вивианитът помага за справяне с депресията и бързо да влезем в кондиция след продължително боледуване.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Зеленикавите вивианити успокояват бурните емоции, способни са да внесат в душата на човек мир и спокойствие. Заедно с това, тези камъни укрепват волята и силата на духа. Кристалите на вивианита са способни да усилят осведомеността на човек, да развият неговата проницателност и способност за предсказване. Мистиците считат вивианита за символ на прераждането.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

СЪРДЕЧНА, оказваща влияние върху сърдечно – съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепват волята за преобразуване на света.Обладава проективната енергия Ян.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Глаукосидерит – синоним на вивианита Мюлицит – синоним на вивианита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook