Варисцит

Със своя цвят, полупрозрачния варисцит най-често напомня на зелено-лазурната шир на топлите тропически води. Срещат се ябълково-зелени, жълти и гълъбовати варисцити. Тези оттенъци са обусловени от примеси на съединения на желязото и хлора. Варисцитът е воден фосфат на алуминия. Своето название минерала е получил от един от районите на Саксония – Варисция. „Откриването” на варисцита се е състояло през 1837 г. Ярко оцветените образци на варисцита, неспециалиста може да обърка с хризокол и хризопраз с аналогичен цвят, а също така и с тюркоаза. Варисцитът е дребен камък. В ювелирното дело той понякога се използва в качеството на заместител на тюркоаза. В днешно време, американските месторождения на варисцита са напълно изчерпани. За сега, действащ източник на варисцит има на територията на Австралия. Също така, варисцити са намерени в Германия и Бразилия. Варисцитът се използва обикновено за изработване на различни висулки и медальони. От късчета варисцит се изработват и гердани, а пръстен с варисцит се среща много рядко.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Зеленият цвят на варисцита оказва благотворно влияние на работата на централния и периферния дял на нервната система. Разглеждането на варисцити помага да се справим с различни нервни разстройства: неврози, страхове, безпричинно безпокойство, високо ниво на тревожност. Съвременните литотерапевти утвърждават, че варисцита помага на процеса на репарация на ДНК и увеличава потенцията.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Познавачите на мистичните свойства на камъните считат, че зеления цвят на камъка способства възникването на чувство на умиротворение. Варисцитът помага да се сдобием с баланс между тялото и духа и поддържа емоционалната стабилност. Счита се, че изделия с варисцит носят на своите притежатели богатство и процъфтяване. По време на медитация, те помагат да си спомним за минали инкарнации.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ГЪРЛОВА, контролираща органите на дишане и слуховия апарат, а също така и на кожата; активността на тази чакра способства самоутвърждаването в обществения и професионален живот, носи чувство на удовлетворение. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние върху сърдечно – съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепват волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено. ДРУГИ НАИМЕНОВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ Аматрикс – зелен варисцит, срастнал се с кварц; през 1894 г., такъв минерал е бил намерен в щата Юта (САЩ) Боливарит – устарял синоним на варисцитаКалифорнийски тюркоаз – зеленикав варисцит, който е бил добиван в САШ на територията на щатите Невада и ЮтаЛюцинит – синоним на варисцита (от лат. lux – светлина) Сферит – синоним на варисцита Хлороталит – синоним на варисцита, намекващ на неговия зелен цвят (гр. choir – зелен) и щата Юта

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook