Бовенит

По своя строеж и свойства, зеленикавия бовенит напомня на змеевика (серпентин) и нефрита – за всичките три минерала е характерен тънко-влакнестия строеж. В геологическата литература бовенита се споменава от началото на ХІХ в. За пръв път образци от този минерал са били намерени през 1822 г. от американския геолог Джордж Бовен в северната част на Род Айланд. В чест на своя първооткривател, минерала е получил и своето наименование. През 1966 г. бовенита официално е започнал да се счита за камък – символ на Род Айланд. Цветът на бовенита варира от светло-жълт до тъмно-зелен, сив и гълъбов. Бовенитът е минерал не толкова твърд както нефрита, но въпреки това е трудно да се разсече. Но пък, бовенита се полира прекрасно и от това се възползват резбарите на ювелирни камъни. В САЩ бовенит се добива на територията на щатите Калифорния и Юта, също така бовенит се добива и в Италия.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Съвременните литотерапевти приписват на бовенита способност да оказва благотворно въздействие на регенерационните процеси на сърдечната мускулатура. Затова, висулки с бовенит понякога подаряват на хората, които се възстановяват след инфаркт. Бовенитът е полезен и при други нарушения на сърдечната дейност. По време на медитация бовенита съживява движението на енергията Кундалини по протежение на гръбначния стълб. Литотерапевтите считат, че бовенита е полезен при лечение на диабет и хипогликемия.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В света на магическите камъни, бовенита е известен като талисман на верността. Висулка с бовенит може да се подари и на младоженци, и на съпрузи със стаж. Счита се, че бовенита е полезен при медитация. Този минерал способства да се потопим в областта на безсъзнателното.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

СЪРДЕЧНА, оказваща влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепва волята за преобразуване на света.Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Бовенитът е полезен за хора родени под знака на Овен, Близнаци, Телец, Везни.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Антигорит – разновидност на бовенита Нефрит на Бовен или бовенски нефрит – синоним на бовенита Тангаваит – синоним на бовенита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook