Арагонит

Арагонитът е карбонат на калция, твърда разновидност на калцита. Кристалите на калцита имат хексагонална форма, а у арагонита кристалите са ромбични. Цветът на арагонита варира от бял до светло-зелен и виолетов. В състава на арагонита могат да влизат съединения на оловото, стронция и цинка. Терминът „арагонит” е влязал в употреба през ХІХ в., благодарение на саксонския геолог А. Г. Вернер, който го е въвел. Той го е образувал от наименованието на местност в Испания – Арагония, където за пръв път е било намерено месторождение на арагонит. Арагонитът може да се срещне във вид на полупрозрачни кристали. Арагонитите не рядко има сферичен строеж. В геологията кълбовисните или елипсовидните образования, обладаващи концентично – слоест или радиално – лъчест строеж се наричат оолити (гръцки oon – яйце,  lithos – камък). Затова, сферичните арагонити се наричат „оолитови камъни” или просто „оолити”.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Арагонитът е важен източник на соли на калция, които добре се усвояват от човешкия и животинския организъм. Богатата на арагонит лечебна кал на Мъртво море, помагат да се борим с псориазиса и други кожни заболявания. Лечебното свойство на водите в Карлови Вари е обусловено от това, че те протичат през пластове арагонит. Същите целебни свойства притежава и водата, която се филтрира чрез богата на арагонит дебелина с коралови трохички. Не случайно, сред жителите на кораловите острови има много дълголетници. Лечебните свойства на арагонита са обусловени от това, че неговата пористос стократно превишава тази на калцита.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Арагонитът се счита за камък на домашния уют и семейното благополучие. Той помага да се получи душевно спокойствие и да се уравновеси психиката. Говори се, че арагонита може да бъде полезен при медитация.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Арагонитът се препоръчва на хора, родени под знака Риби.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

Обладава възприимчивата енергия Ин. Точно влияние върху чакрите не е установено. ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИГрахов камък – название на арагонита, подчертаващо възможната форма на минерала Железни цветя – арагонити, имащи причудлива форма на «клонки» или «стъбла» Хайверен камък – синоним на арагонита Конхит – синоним на арагонита, подчертаващ неговата роля при образуването на раковините на мекотелите Майка на бисера – образно название на арагонита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook