Апофилит

От химична гледна точка, апофилита е силикат на натрия и калция със сложен състав. Геолозите смятат, че термина „апофилит” се отнася към цяла група сходни менерали, включващи в себе си флуорапофилит, хидроксиапофилит и натроапофилит. Названието на камъка произхожда от древно гръцката дума аро – „след” и phyllon – „лист” и намеква за свойството на апофилита да се разслоява при нагряване, когато минерала губи вода. Апофилитът обикновено е оцветен в спокойни пастелни тонове. Той бива розовеещ, белеещ, гълъбово-зеленикав или зеленикав. Най-красивите зелени апофилити се срещат близо до Бомбай )Индия). Колекционерите на минерали ценят полу-прозрачните камъни и имено такива апофилити се използват за суровинни камъни.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Познавачите на мистичните свойства на камъните утвърждават, че апофилитите са способни да оказват положително влияние върху аурата на човека, напълвайки я с енергия. Тези камъни оказват положително въздействие на хипофизата и мозъка, а също помагат да се справяме с пристъпите на астма.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Апофилитите увеличават осведомеността за земните дела и способстват за вземането на важни решения. Апофилитът е камък, който ще ни помогне да направим важна стъпка в живота и да обясним на партньорите си новите си идеи. Той способства ясността на съзнанието, приоткрива завесата на подсъзнателното и се явява надежден проводник по време на астралните пътешествия.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ТЕМЕННА, захранваща жлезите на главния мозък; способства развитието на духовността, религиозността и връзката с висшите сили. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любок към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепва волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Няма точни данни. ДРУГИ НАИМЕНОВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ Албин – синоним на апофилита Ихтиофталмит – синоним на апофилита Камено рибено око – разпространено популярно название на апофилита Рибено око – синоним на апофилита, превод на термина „ихтиофталмит” Теселит – синоним на апофилита

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook